Onderzoek

button_onderzoek2

Wat is de iBerry Study?

iBerry staat voor ‘interventions for Behavioral and Emotional Risk Reduction in Youth’. De iBerry Study is een groot onderzoek naar hoe jongeren opgroeien tot gezonde volwassenen. Een grote groep jongeren en hun ouders doet mee aan ons onderzoek. Met dit onderzoek leveren we een belangrijke bijdrage aan de kennis over gezonde ontwikkeling.

Vanaf het begin van de middelbare school tot aan je 26e jaar verandert er veel voor jongeren op allerlei gebieden. Wij willen graag die veranderingen in je lichaam, je gedachtes en je omgeving volgen. We verzamelen gegevens van jongeren en hun ouders. Door de gegevens van alle deelnemende jongeren en hun ouders samen te voegen, hopen we in de toekomst de volgende vragen te kunnen beantwoorden:

 Wat zorgt ervoor dat jongeren opgroeien tot gezonde jonge mensen?
 Waarom ontwikkelt de ene jongere zich optimaal en de andere jongere niet?
 Hoe kunnen we jongeren en ouders helpen wanneer de ontwikkeling niet optimaal verloopt?

Wat betekent deelname aan de iBerry Study?

Eén keer per 2 jaar nodigen we de jongere met een ouder uit op ons onderzoekscentrum in het Erasmus MC in Rotterdam. De jongere vult naast dit bezoek één keer per jaar zelf een vragenlijst in. Ook de ouder vult één keer per jaar een vragenlijst in, onder andere over zichzelf en de gezondheid van de jongere. Na 2 jaar worden de jongere en ouder gevraagd of ze het leuk vinden om nog een keer langs te komen op ons onderzoekscentrum voor de volgende metingen.

Wat krijg je er voor terug?

Het belangrijkste is dat deelnemers en onderzoekers tijdens de onderzoeken veel leren over de algemene ontwikkeling en gezondheid van jongeren. Als jongere leer je ook veel over je éigen ontwikkeling en gezondheid. Bovendien krijgen alle jongeren iedere keer dat ze meedoen met de iBerry Study een bedankje. Daarnaast verloten we als extraatje onder de deelnemende gezinnen ook regelmatig leuke familie-uitjes, zoals met het hele gezin een dag naar de Efteling of naar de bioscoop!

Benieuwd hoe de loterij in zijn werk gaat? Bekijk hier een filmpje!

doenjulliemee